Postup na republiku utekl o vlásek

5. 1. 2015 | Mgr. Pavlína Jirkovská

arrqpu73tv_____e4jeefr6o9-dsc-2572 (1)

Po suverénním vítězství v okresním kole florbalu žákyň 6. - 7. tříd jely naše studentky Kateřina Jirkovská, Michaela Jirkovská, Alena Jerijová, Lucie Parkmannová, Jůlie Hrušková, Jana Čermáková a Nikola Fáberová reprezentovat GZW do Kutné Hory v krajském kole. Zde na ně připadl velmi těžký los, kdy ve skupině měly favoritky – žákyně z Mladé Boleslavi, ze školy, kde je florbalová akademie. Naše dívky by bylo možno přípravnými podmínkami k turnaji přirovnat k Martině Sáblíkové a jejímu rybníku. Přesto si, samozřejmě, vážily toho, že vůbec mohly jet školu reprezentovat.

Zatímco všechny týmy přijely v maximálním povoleném počtu, tedy 14 dívek, naše dívky byly v počtu 7 za outsidery. (Navíc na rozdíl od okresního kola, kde se hrálo 4+1, v krajském kole se hrálo 5+1, takže děvčata měla pouze 1 na střídání). Za outsidery byly považovány jen do té doby, než je ostatní týmy viděly na palubovce. Zde dívky odevzdaly nejen všechny fyzické a psychické síly, ale hlavně svá bojovná srdíčka.

Ze skupiny postupovaly z 2. místa za favoritkami z Mladé Boleslavi. Již to znamenalo, že ostatní zápasy musí vyhrát, případně nejhůře remizovat. Hrálo se 1 x 16 minut bez poločasu s možností 1minuty oddechového času. S Příbramí do 11. minuty byl stav 2:0, pak, bohužel, přišly 2 situace, kdy byly nařízeny volné údery v blízkosti naší branky a z obou padl gól. Několik vteřin před koncem bylo navíc proti nám nařízeno trestní střílení, které hráčka z Příbrami proměnila, a tak, ač ze hry dívky nedostaly ani jeden gól, prohrály 2:3 a bojovaly „jen“ o 3. místo, kdy hrály s domácími hráčkami, které porazily a na krku se jim blyštěly bronzové medaile. Postup jim tedy unikl, což je velmi mrzelo, ale bronz je velmi hezkým výsledkem, za který zaslouží velkou pochvalu. Nutno dodat, že kromě Mladé Boleslavi ani jeden tým nedal našim děvčatům gól ze hry.

Poděkování patří i paní profesorce Kláře Hejdové, která děvčata na turnaj připravovala v rámci možností a v turnaji je velice dobře kaučovala.


FOTOGALERIE

Krajské kolo florbalu