Sršni v národním kole piškvorek

15. 12. 2013 | Duong Tung Anh (O8)

imcjnsewf0_____1g94yzl19y-1482953-10151766569557337-127032135-n

V pátek 29. 11. 2013 se konalo v Brně celorepublikové finále týmové soutěže pIšQworky, jež bylo tradičně k nalezení na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity přímo v centru moravské metropole. Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem 23 nejlepších týmu z České a Slovenské republiky, mezi nimiž nechyběl ani tým Gymnázia Zikmunda Wintra – Sršni – ve složení Duong Tung Anh (O8), Tomáš Vajc (C3B), Karel Osvald (O8), Přemysl Holub (O8) a Tomáš Zuska (C4B). Nutno podotknout, že cesta do celorepublikového finále vedla přes úskalí okresního a krajského kola a celkový počet všech týmu dosáhl v letošním roce rekordních 1144.

Do největšího města Moravy jsme se vypravili s jednodenním předstihem, abychom načerpali sílu na náročný hrací den. Po dlouhé cestě autobusem jsme se ubytovali v hotelu Garni, nacházejícím se nedaleko místa konání. Večer jsme měli možnost vyrazit si do centra města s cílem nasytit svoje žaludky a pokochat se večerní atmosférou historického jádra Brna.

Krátce po sedmé hodině ranní následujícího dne mířily naše kroky do atria budovy FSS MU a po nezbytném focení pro sponzory a dlouhém slavnostním zahájení byly týmy rozděleny do jednotlivých skupin, z nichž pouze 2 nejlepší postupovali do čtvrtfinále. Zbylé týmy poté sehrály play-off o zbývající příčky, a tak času na odpočinek nebylo příliš mnoho. Náš tým se bohužel přes silnou konkurenci neprobojoval do čtvrtfinále, a proto zbýval pouze souboj o nižší pozice. S veškerým úsilím a vynaložením sil jsme nakonec získali 18. místo a moravskou metropoli jsme opouštěli s menším pocitem zklamání, ale zároveň útěchou, že jsme si neuřízli ostudu.

Na závěr děkuje celý tým paní ředitelce PhDr. Zdeňce Voráčkové spolu se SRPŠ za finanční záštitu celé akce, paní Mgr. Heleně Byrtusové za organizaci a doprovod v předchozích kolech a paní RNDr. Aleně Radvanové za doprovod a nepřetržitou podporu v celorepublikovém finále.

Duong Tung Anh (O8)

Oficiální fotogalerie z akce (facebook): zde